Du học cấp 3: nên hay không nên?

Trang cung cấp các thông tin về du học và học bổng Mỹ.

Hồ sơ nộp trung học nội trú cần những gì?

Trang cung cấp các thông tin về du học và học bổng Mỹ.

Tại sao cho con học trường nội trú tại Mỹ?

Trang cung cấp các thông tin về du học và học bổng Mỹ.

Những điều cần biết: 5 lý do khiến bạn nên đi du học

Trang cung cấp các thông tin về du học và học bổng Mỹ.

Tại sao cứ phải học bổng và trường top?

Trang cung cấp các thông tin về du học và học bổng Mỹ.

Thứ Tư, 3 tháng 8, 2016

So sánh chứng chỉ GED với bằng tốt nghiệp

Bài thi phát triển giáo dục trung học, hay được gọi là GED, được ca ngợi như là cơ hội thứ hai cho những học sinh không có khả năng tốt nghiệp trung học. Tuy nhiên có nhiều câu hỏi đặt ra rằng thực tế chứng chỉ GED được so sánh với bằng tốt nghiệp như thế nào. Hãy đọc bài viết sau để hiểu hơn về bài thi GED và mục đích của nó.

Chi tiết bài thi
Năm 2014, bài thi GED được cơ cấu lại  thành 4 phần: lý luận thông qua nghệ thuật ngôn ngữ, lý luận toán học, khoa học xã hội và khoa học. Mỗi phần dao động từ 90-150 phút, với 200 điểm cho mỗi phần. Các phần  kiểm tra có thể được làm lần lượt hoặc kết hợp với nhau.
Ở mỗi quốc gia, chi tiết về cách thức quản lý bài thi GED là khác nhau, nhưng một vài nước yêu cầu những người trưởng thành làm bài kiểm tra thực hành để sau đó kết quả được sử dụng để chuẩn bị và nghiên cứu hiệu quả hơn cho cơ hội thành công cao hơn. Cao đẳng cộng đồng và trung tâm giáo dục người trưởng thành thường cung cấp các lớp học hoặc trợ giúp ở một vài hình thức bao gồm các khóa học online và học liệu. Người học có thể mở một tài khoản online (www.gedtestingservice.com) để tìm những trung tâm địa phương, bài kiểm tra thực hành và địa điểm thi chính thức. Tên của chứng chỉ cấp cho những thí sinh đỗ kỳ thi cũng thay đổi theo từng quốc gia.
Những so sánh
Bài thi GED được thiết kế phù hợp với trình độ trung học quốc gia, và điểm số để qua kỳ thi dựa vào mức trung bình của quốc gia đó từ các trường trung học truyền thống năm 2013. Điểm từ 150 trở lên được coi là điểm đỗ, những bài thi cao hơn 170 điểm được xem như điểm GED danh dự và phù hợp với cấp độ cao đẳng hoặc đi làm. Một bản sao GED thông minh cung cấp chi tiết các kỹ năng làm bài, thế mạnh trong cấu trúc hơn là chỉ tập trung vào điểm số.
Theo Cơ quan Kiểm tra GED, 97% các nhà tuyển dụng của Hoa Kỳ coi các giấy chứng nhận GED tương đương với bằng tốt nghiệp trung học truyền thống. Mặc dù nhiều người có thể ngạc nhiên với con số này, nhưng GED rất được coi trọng bởi hệ thống bài thi của nó đòi hỏi sự tập trung và thông minh để hoàn thành. Trong thực tế, do bài test yêu cầu sự chuẩn bị và nỗ lực, các nhà tuyển dụng có thể coi GED như thước đo sự thành công của cácc ứng viên.

Ngoài ra, Cơ quan Kiểm tra GED cho rằng 98% các trường đại học chấp nhận chứng chỉ GED như tấm bằng tốt nghiệp trung học. Sinh viên đã qua bài thi GED có khả năng để vượt qua những trở ngại và họ có thể được đánh giá cao hơn trong các cơ hội.
Nếu bạn cần hỗ trợ vui lòng liên hệ TẠI ĐÂY

Thông tin liên hệ:
NEWSTAR VIETNAM
HCM: Tầng trệt tòa nhà ROSANA, 60 Nguyễn Đình Chiểu, P. Đa Kao, Q. 1, Tp. HCM
Tel: 08-222 022 68 – Hotline: 0938082286
HN: Tầng 6 tòa nhà Việt Á, Số 9 Duy Tân, Cầu giấy, Hà nội
Tel: 844- 66874646 - 84-985578686
Email: huong.vu@newstarvietnam.com
Website: www.newstarvietnam.com
(Bài dịch do nhóm blog tuvanhocbong.org thực hiện. Mọi sao chép vui lòng ghi rõ nguồn. Xin cám ơn)

Lợi ích của việc học Cao đẳng cộng đồngTiết kiệm tiền- học phí
Học phí đại học đang ngày càng tăng dần lên, và hầu hết các trường đại học thu hàng nghìn đô-la mỗi học kỳ- khiến sinh viên phải chịu một khoản nợ lớn sau khi tốt nghiệp. Nhiều sinh viên đang tìm ra cách tiết kiệm hàng nghìn đô-la bằng cách học tại cao đẳng cộng đồng trong hai năm trước khi họ chuyển lên đại học. Học phí và các chi phí của CDCD thấp hơn các trường đại học và hơn nữa các trường CDCD cũng giúp bạn đạt được thành công trong học tập với chi phí ít hơn

Tiết kiệm tiền- Sống ở nhà
Sống trong ký túc xá hay một căn hộ đều có thể khá tốn kém. Ở ký túc xá có thể tốn $4000-$5000 một năm. Trong khi bạn có thể tiết kiệm hàng ngàn đô-la khi học CĐCD và sống ở nhà người bản địa.


Hoàn thành cơ sở của bạn
Các khóa học ở bang Texas có thể chuyển đến bất cứ trường đại học công lập nào. Có nghĩa là những khóa học cơ bản bạn tham gia ở TSC sẽ chuyển đến UT- Brownsville hay bất kỳ tổ chức Texas nào khác.

Giảng viên tập trung vào giảng dạy
Giảng viên ở CĐCD tập trung chủ yếu vào giảng dạy và quan tâm đến từng cá nhân. Họ không cần dành thời gian vào nghiên cứu hay viết sách như giảng viên ở các trường đại học khác. Hơn nữa sinh viên học tại CĐCD có thể có những cái nhìn thực tế từ những giảng viên có kinh nghiệm làm việc trong các lĩnh vực học giảng dạy.

Lớp học ít sinh viên
Các lớp học ở các trường đại học thường có 300-400 sinh viên, trong khi ở CĐCD một lớp trung bình chi có 25-35 sinh viên. Mô hình lớp nhỏ này tạo một không gian giúp sinh viên dễ đưa ra các câu hỏi và trò chuyện với giảng viên và bạn học, điều đó không chỉ giúp bạn nắm bắt kiến thức tốt mà còn xây dựng được các mối quan hệ.

Cải thiện các kĩ năng
Trường CĐCD cung cấp rất nhiều dịch vụ hỗ trợ giúp sinh viên cải thiện các kĩ năng đọc, viết và toán học. Những sinh viên học ở CĐCD và chuyển lên học đại học thường thành công hơn sinh viên bắt đầu học luôn ở các trường đại học.

Công nghệ tân tiến
Trường CĐCD làm việc gần gũi với các doanh nghiệp và công nghiệp địa phương, được trang bị các công nghệ, lớp học và thiết bị hiện đại

Chương trình đa dạng
Các trường CĐCD cung cấp các chương trình học ở nhiều lĩnh vực khác nhau. Bất kể sở thích của bạn là gì, chắc chắn bạn có thể tìm được một chương trình phù hợp với mình.

Các dịch vụ hỗ trợ
CĐCD cung cấp nhiều dịch vụ hỗ trợ như gia sư, hội thảo dạy kĩ năng nghiên cứu, tham mưu, tư vấn và định hướng nghề nghiệp. Các dịch vụ hỗ trợ sinh viên khuyết tật có thể gồm phần mềm thích ứng hay thiết bị hỗ trợ với sự di động, tầm nhìn, học tập hay người khiếm thính.

Lịch học linh hoạt
Hơn 80% sinh viên các trường CĐCD làm các công việc part-time hoặc full-time. CĐCD cung cấp cơ hội duy nhất cho các sinh viên đang đi làm hoặc mới làm cha mẹ để hưởng những lợi ích giáo dục, với với tốc độ phù hợp với cuộc sống bận rộn của họ, bằng cách cung cấp các lớp học ban ngày, buổi tối, và đôi khi vào cuối tuần để phù hợp với lịch làm việc của họ.

Chứng chỉ 1 năm và 2 năm
CĐCD cho phép sinh viên lựa chọn chuyên ngành của mình và đi làm khi hoàn thành chứng chỉ 1 năm hoặc 2 năm. Lựa chọn này thu hút nhiều sinh viên không có thời gian hoặc nguồn lực để học chứng chỉ 4 năm. Ngoài ra, các trường CĐCD duy trì mối quan hệ gần gũi với các nhà tuyển dụng khu vực để hỗ trợ sinh viên ra trường về vấn đề ăn ở và kiếm việc làm.
(Bài dịch do nhóm blog tuvanhocbong.org thực hiện. Mọi sao chép vui lòng ghi rõ nguồn. Xin cám ơn)

Thứ Hai, 1 tháng 8, 2016

4 mẫu thư giới thiệu tuyệt vời cho sinh viênLàm thế nào để tạo được bức thư giới thiệu ấn tượng cho trường? Hãy cùng tham khảo bốn bức thư mẫu sau đây

Sample Letter #1: Sara the Poet 

Dear Admissions Committee,

I had the pleasure of teaching Sara in her 11th grade honors English class at Mark Twain High School. From the first day of class, Sara impressed me with her ability to be articulate about difficult concepts and texts, her sensitivity to the nuances within literature, and her passion for reading, writing, and creative expression- both in and out of the classroom. Sara is a talented literary critic and poet, and she has my highest recommendation as a student and writer. 

Sara is talented at considering the subleties within literature and the purpose behind authors' works. She produced an extraordinary year-long thesis paper on creative identity development, in which she compared works from three different time periods and synthesized cultural and historical perspectives to inform her analysis. When called upon to give her thesis defense in front of her peers, Sara spoke clearly and eloquently about her conclusions and responded to questions in a thoughtful way. Outside of the classroom, Sara is dedicated to her literary pursuits, especially to poetry. She publishes her poetry in our school's literary magazine, as well as in online magazines. She is an insightful, sensitive, and deeply self-aware individual driven to explore art, writing, and a deeper understanding of the human condition.

Throughout the year Sara was an active participant in our discussions, and she always supported her peers. Her caring nature and personality allow her to work well with others in a team setting, as she always respects others' opinions even when they differ from her own. When we held a class debate about gun laws, Sara opted to speak for the side opposite her own views. She explained her choice as motivated by a desire to put herself in other people's shoes, view the issues from a new perspective, and gain a clearer sense of the issue from all angles. Throughout the year, Sara demonstrated this openness to and empathy for the opinions, feelings, and perspectives of others, along with shrewd powers of observation, all qualities that makes her outstanding as a student of literature and burgeoning writer.

I am certain that Sara is going to continue to do great and creative things in her future. I highly recommend her for admission to your undergraduate program. She is talented, caring, intuitive, dedicated, and focused in her pursuits. Sara consistently seeks out constructive feedback so she can improve her writing skills, which is a rare and impressive quality in a high school student. Sara is truly a stand-out individual who will impress everyone she meets. Please feel free to contact me if you have any questions at callmeclemens@gmail.com.

Sincerely,

Ms. Scribe 
English Teacher
Mark Twain High School

Sample Letter #2: Stacy the Engineer 

Dear Admissions Committee,

It is a great pleasure to recommend Stacy for admission to your engineering program. She is one of the most exceptional students I have encountered in my 15 years of teaching. I taught Stacy in my 11th grade honors physics class and advised her in Robotics Club. I am not surprised to find out she is now ranked at the top of an extraordinarily capable class of seniors. She has a keen interest in and talent for physics, math, and scientific inquiry. Her advanced skills and passion for the subject make her an ideal fit for your rigorous engineering program.

Stacy is a perceptive, sharp, quick individual with a high aptitude for math and science. She is driven to understand how things work, whether they be the old computer hard drives in the school library or the forces that hold our universe together. Her final project in class was especially impressive, an investigation of frequency-dependent sound absorption, an idea that she said was sparked by not wanting to bother her parents with her hours of guitar practice at home. She's been a strong leader in Robotics Club, eager to share her knowledge with others and learn new skills. I have the students in the club prepare lessons and take turns leading our after-school meetings. When it was Stacy's turn, she showed up prepared with a fascinating lecture on lunar nautics and fun activities that got everyone moving and talking. She was our only student teacher to be met with much deserved applause at the end of her lesson.

Stacy's personal strengths are as impressive as her intellectual accomplishments. She's an active, outgoing presence in class with a great sense of humor. Stacy's the perfect person to get a group project rolling, but she also knows how to sit back and let others take the lead. Her cheerful nature and openness to feedback means she's always learning and growing as a learner, an impressive strength that will continue to serve her well in college and beyond. Stacy is just the kind of driven, engaging, and curious student that helped make our classroom a lively environment and safe place to take intellectual risks.

Stacy has my highest recommendation for admission to your engineering program. She has demonstrated excellence in all that she puts her mind to, whether it's designing an experiment, collaborating with others, or teaching herself to play classical and electrical guitar. Stacy's endless curiosity, combined with her willingness to take risks, leads me to believe there will be no limit to her growth and achievements in college and beyond. Please don't hesitate to contact me at milevafanclub@gmail.com if you have any questions.

Sincerely,

Ms. Randall
Physics Teacher


Marie Curie High School

Sample Letter #3: William the History Buff and Social Organizer

Dear Admissions Committee,

It is hard to overstate the meaningful contributions that William has made to our school and surrounding community. As both his 10th and 11th grade History teacher, I've had the pleasure of seeing William make profound contributions both in and out of the classroom. His school and community service is motivated by a strong sense of social justice, which he informs through a nuanced and sophisticated understanding of historical trends and events. I can say with confidence that William is one of the most caring and driven students I've ever taught in my fifteen years at the school.

As a child of immigrant parents, William is especially drawn to understand the immigrant experience. He produced an extraordinary semester-long research paper on the treatment of Japanese-Americans in the U.S. during WWII, in which he went beyond all expectations to conduct Skype interviews with relatives of his featured subjects to incorporate into his paper. William has a great capacity to draw connections between past and present and to ground his understanding of current issues in the context of historical events. He never retreats to a simple answer or explanation, but is comfortable dealing with ambiguity. William's fascination with U.S. and World History and skill for deep analysis have him an exemplary scholar, as a well as a motivated activist driven to promote civil rights and work towards social equity. 

In sophomore year, William noticed that the college planning seminars students attended included little information for first generation or immigrant students. Always thinking about how institutions can better serve people, William spoke with counselors and ESL teachers about his ideas to better support all students. He helped collect resources and design a college planning curriculum for immigrant and undocumented students to enhance their college access. He further helped organize a group that connected ESL students with native English speakers, stating his mission to be helping ELLs improve their English and increasing multicultural awareness and social cohesion at the school as a whole. William identified a need and worked with students and faculty alike to meet it in an extremely effective and beneficial way. Ever the history scholar, he did plenty of research to back up his ideas.

William believes passionately in social progress and working for the common good. His own personal experiences, along with his profound grasp on social history, drive his advocacy work. He is a talented, intelligent student with the charisma, confidence, strong values, and respect for others to make a huge difference in the world around him. I'm looking forward to seeing all the good that William continues to do for his fellow humanity in college and beyond, as well as the excellent work that he will produce at the college level. William has my highest recommendation. If you have any questions, please contact me at thethingstheycarried@gmail.com.

Sincerely,

Mr. Jackson
History Teacher


Martin Luther King, Jr. High School

Sample Letter #4: Joe the Hard Worker

Dear Admissions Committee,

It is my pleasure to recommend Joe, who I taught in my 11th grade math class. Joe demonstrated tremendous effort and growth throughout the year and brought a great energy to class. He has that combination of a positive attitude and the belief that he can always improve that's rare in a high school student, but so essential to the learning process. I am confident that he will continue to display the same commitment and diligence in everything he does. I highly recommend Joe for admission to your school.

Joe would not describe himself as a math person. He's told me on several occasions that all the numbers and variables make his mind go fuzzy. Joe did, in fact, struggle to comprehend the material at the beginning of the year, but his response to this is what really struck me. Where so many others have given up, Joe took on this class as a welcome challenge. He stayed after school for extra help, got extra tutoring at the nearby college, and asked questions in and out of class. Due to all his hard work, Joe not only raised his grades, but he also inspired some of his classmates to stay after for extra help, as well. Joe truly demonstrated a growth mindset, and he inspired his peers to adopt that valuable perspective, too. Joe helped contribute to our classroom environment as one where all students can feel supported and able to ask questions. 

Joe's strong belief in his ability to acquire new skills and improve through practice was likely shaped by his years as a baseball player. He's played all through high school and is one of the team's most valuable players. In his final for our class, Joe designed an impressive project calculating and analyzing batting averages. While he initially described himself as not a math person, Joe reaped the benefits of his tremendous effort and found a way to make the subject come alive for him in a way that he was personally invested in. As a teacher, it is incredibly fulfilling to witness a student make this kind of academic and personal progress. 

Joe is a trustworthy, reliable, good-humored student and friend who supports others in and out of the classroom. He was a pleasure to have in class, and his positive attitude and belief in himself, even in the face of difficulty, is an immensely admirable asset. I'm confident that he will continue to demonstrate the same diligence, perseverance, and optimism that he showed myself and his peers. I highly recommend Joe for admission to your undergraduate program. Please feel free to contact me with any further questions at fortheloveofalgebra@gmail.com.

Sincerely,

Mr. Wiles
Math Teacher
Euclid High School